När du råkat ut för en vattenskada står VALF- och OPS-tekniker redo att hjälpa dig. Som en del av SlutaRiv från vår adress på Lilla Garnisonsgatan 31 i Helsingborg har vi hjälpt tusentals kunder med avfuktning och reparation vid vattenskador över hela Sverige. Vi vet hur viktigt det är med snabb och effektiv åtgärd för att minimera både materiell förstörelse och följdproblem som kan uppstå vid fuktskador.

Våra metoder

Varje vattenskada unik, vi skräddarsyr därför alltid vår lösning efter den specifika skadan och omfattningen av denna. Vi tillämpar beprövade metoder för avfuktning och kombinerar dem med vår omfattande erfarenhet och expertis.

Hur vi kan hjälpa vid en fuktskada

Vattenskador kan orsakas av en rad olika händelser, från läckage till översvämning. Oavsett orsaken är snabb insats och avfuktning avgörande för att minimera skadan och förebygga potentiell tillväxt av mögel.

Vår expertis sträcker sig långt bortom att bara ta hand om det initiala problemet. Vi erbjuder en komplett lösning från avfuktning till renovering, och ger dig råd och vägledning för att förebygga framtida vattenskador.

Värmefördelning och fuktkontroll

När du står inför en vattenskada är det inte bara själva vattenmängden som är ett problem. Det är även viktigt att förstå hur värme och fukt sprids i din fastighet för att kunna ta itu med skadan på ett effektivt sätt. Genom att förstå och kontrollera detta kan vi minimera den tid och energi som krävs för att torka ut skadade områden och därmed minska risken för ytterligare skada.

SlutaRiv: Vår förebyggande vision

Som del av branschorganisationen SlutaRiv delar vi visionen att aktivt arbeta för att förändra byggbranschen så att antalet vattenskador blir noll. Med smarta och moderna verktyg är vi ständigt på jakt efter innovativa lösningar som bidrar till detta mål.

Om du behöver hjälp med vattenskador, vare sig det är en mindre läcka eller en större översvämning, står vi på avdelningarna VALF&OPS redo att hjälpa dig. Kontakta oss för mer information.

Avfuktning vattenskada - En OPS-tekniker sitter och programmerar en avfuktare
Tätskikt sensor för att upptäcka fukt och fuktskador i tid

Säkerheten sitter i sensorerna

Att vid en vattenskada rekommendera läcksökning och en sedan en delreparation av tätskikten när normen är att riva ut och bygga nytt är svårt som det är, att göra det utan garantier eller att försäkringar täcker är en omöjlighet.

För att vi ska kunna lämna garantier som gör dig trygg, oss stolta och försäkringsbolagen nöjda så ställer vi krav på mätbarhet.
Det är en viktig del av Sluta Riv-konceptet att installera fuktsensorer för att kontrollera tätheten i lagningarna i både tätskikt och rör, exempelvis av dolda rörskarvar. De osynliga, passiva sensorerna gör det möjligt att upptäcka ett eventuellt läckage mycket tidigare och är något vi anser ska vara en standard för att sluta riva i onödan i framtiden.

Tätt med nöjda kunder hos VALF&OPS

Lyckad delreparation av golvbrunn med fel fall. Risk för vattenskada badrum. SlutaRiv VALF&OPS dellagning.

Bilden kommer från en delat inlägg från SlutaRivs Linkedin

Det blev jättefint! Stort tack! Bästa som hänt på länge!

Marita, Medlem hos Villaägarna

VALF&OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.