Besiktning BRF

Besiktning bostadsrättsföreningar

När en bostadsrättsförening låter en oberoende besiktningsman göra en statusbesiktning av föreningens fastighet finns mycket att vinna.

Först och främst får föreningen en aktuell och realistisk bild av fastighetens skick.
Föreningens styrelse får också klara besked om vilket underhåll som är akut och kan bättre förutse kommande underhållsbehov, avgiftsutveckling m m. Detta är inte bara bra för fastighetens tekniska status – en välskött fastighet har också alltid ett högre värde.

Valf erbjuder en oberoende och kunnig kontroll av fastighetens status när det gäller fukt i byggkonstruktionerna, avlopp-, vatten och värmesystemens kondition, med syftet att minska risken för omfattande vatten- och rötskador. Vid besiktningen kontrollerar Valf även om det förekommer värmeläckage i fastighetens stomme, vilket kan bidra till att sänka byggnadens driftskostnad.

Besiktningen är särskilt lämplig att genomföra vid ombyggnationer och renoveringar, så att befintliga problem inte blir kvar i byggnadskonstruktionen.

I det skriftliga protokoll Valf tar fram efter besiktningen presenteras avvikelser och brister samt en lista över eventuellt nödvändiga åtgärder. Protokollet innehåller också besiktningsmannens bedömning av fastigheten som helhet. Protokollet ger alltså föreningen alla möjligheter att planerat och ekonomiskt åtgärda problem och därmed undvika kommande, kostbara skador.

VALF&OPS logotyp

Kontakta oss för en offert

Fyll i formuläret så ger vi dig ett fast pris eller ett kostnadsförslag inom 24 timmar.

Det går självklart även bra att ringa under kontorstider:
010 – 330 24 00

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

VALF & OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.