Illustration Filmning av avlopp, en kameralins framför spännande avloppsrör som rör sig kors och tvärs i bakgrunden
Filmning av ingjuten golvvärme

Filmning av avlopp för att finna orsaken till återkommande problem

Att upptäcka felet vid synliga och ytliga skador är lätt – till exempel läckage från tak eller gamla paneler med sprickor i fasaden. Det är däremot svårare att se hur avlopp egentligen mår. Med hjälp av en filminspektion kan dina frågor om avloppsrörens skick besvaras.

Vi utför filminspektion och läcksökning med precision

Tillsammans med våra anslutna VALF&OPS-tekniker och vårt moderbolag SlutaRiv kan vi hjälpa er med filminspektion och läcksökning.

Vi sätter standarden och har utvecklat egna metoder för sökning av läckage på tappvatten- och värmerör, avlopp, golvvärme, dränering etc.

Har du ett golv som har börjat resa sig i ett rum så är det med största sannolikhet ett läckage på röret. Har färgen börjat släppa på väggar i källaren så fungerar säkert inte dräneringen som den ska. Ser du en missfärgning på innertaket finns det en risk att avloppet inte är tätt.

Vi kan med vår utrustning hitta läckage på ingjuten golvvärme med 3 cm marginal.

 • Läcksökning med filmning av tappvattenrör
 • Läcksökning med filmning av värmerör
 • Läcksökning med filmning av golvvärme

Undvik en framtida vattenskada i din fastighet, kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Läcksökningskamera PIXEL 7 B1 för filmning av exempelvis golvvärmeslingor.
VALF OPS ute på filmningsuppgdrag i skåne skogen

Upptäck avloppsproblem innan det blir en risk

Att ligga steget före är A och O när det gäller avlopp. I största möjliga mån vill vi minimera risker för dyra och oväntade kostnader på grund av exempelvis översvämningar och stopp i avlopp.

Dessa problem kan undvikas med hjälp av rörfilmning, även kallad TV-inspektion, vilket visar dina eventuella avloppsproblem i tid.

Boka filmning av avlopp nu, använd chatten,
fyll i formuläret nedan eller ring oss på: 010 – 330 24 00

Besiktning och rörinspektion med filmning vid husköp

Att ligga steget före vid husköp är även det att föredra. Vi rekommenderar starkt att utföra en ordentlig besiktning med filminspektion inför ditt husköp.

Kontakta oss och få en bild av vad en rörinspektion med filmning av avlopp kostar, och hur mycket det kan vara värt.

Rörinspektion med filmning vvid husköp - illustration av villa i skåne
Ikoner med olika VVS-tjänster. VALF&OPS är Specialister på filmning av avlopp, och mycket mer.

Specialister på filmning av avlopp, och mycket mer

Vi är mångsidiga specialister med expertis inom filmning av avlopp.
Vi utför också specialarbeten som till exempel rotskärning och fräsning av ledningar. Från en filmning av avlopp kan vi också hjälpa dig vidare och se till att avloppet rensas och spolas rent med varmvatten och högtryckstvätt.

Vi kan hjälpa dig med:

 • Kontroll av rörens skick
 • VVS-konsultation vid nybyggnationer
 • Rörinspektion och besiktning vid övertagande av fastighet
 • Särskilt krävande stopp-avhjälpning
 • Expertis vid sättningar
 • Att skapa ritningar och underhållsplaner för olika rörsystem
 • Inspektion av trånga och svåråtkomliga utrymmen med marknadsledande läcksökningskameror

Med bas i Skåne erbjuder vi filmning av avlopp i nästan hela Sverige

VALF&OPS har ett brett nätverk av anslutna SlutaRiv-medlemmar från Skåne ända upp till Skutskär.

Oavsett var du befinner dig inom detta geografiska område kan du alltid räkna med vår professionella hjälp.

När du behöver filmning, spolbil eller annan spolning av avlopp – tveka inte att kontakta oss.

Med vår expertis och omfattande täckning är vi redo att erbjuda snabb och effektiv service när du behöver det som mest.

 • Filmning av avlopp Skåne
 • Filmning av avlopp Göteborg
 • Filmning av avlopp Norrköping
 • Filmning av avlopp Stockholm
En animerad sverige-karta om var SlutaRiv / VALF&OPS finns
Filma avlopp själv? Läcksökningskameror och kameror för att filma avlopp finner du till bästa pris på SlutaRivs webbplats

Kamera för att filma avlopp själv

Om du är intresserad av att filma avlopp själv, utbilda dig eller ditt företag genom SlutaRiv.

Inspektions- och läcksökningskameror som inte tummar på bildkvalitén finner du genom SlutaRiv som förser branschen med produkterna för framtidens VVS.

Vanliga frågor om filmning av avlopp

Hur ofta bör man genomföra filmning av avlopp?

Det rekommenderas att man genomför en filmning av avloppet minst vartannat år för att upptäcka eventuella skador eller blockeringar i tid. Vid misstänkta problem såsom dålig lukt eller avlopp som inte töms ordentligt bör filmningen utföras omedelbart för att undvika större skador på avloppssystemet.

Hur kan man kontrollera om filmningen av avlopp är korrekt utfört?

För att kontrollera så att om filmningen av avloppet utförts korrekt behöver man inspektera inspelningen noggrant och veta vad man ska titta efter. Det är viktigt att kontrollera att alla delar av avloppssystemet har filmats och att bilderna är skarpa och tydliga.  Det är också viktigt att kontrollera att utrustningen som används för filmningen är av hög kvalitet och att den har kalibrerats på rätt sätt.

Varför är filmning av avlopp viktigt?

Att filma avloppet är viktigt då det möjliggör en noggrann inspektion rörens tillstånd. Genom att filma avloppet kan man upptäcka eventuella skador, blockeringar och annat som kan orsaka stopp och problem i avloppssystemet. En filmning gör det möjligt med åtgärder innan problem utvecklas till större och mer kostsamma. Genom att använda modern teknik och utföra regelbundna avloppsinspektioner kan man också förebygga framtida skador och problem i avloppssystemet.

Vilka olika typer av filmning av avlopp finns det?

Det finns flera olika typer av filmning av avlopp. En vanlig metod är att använda en kamera som förs in i avloppsledningen för att inspektera rörets skick och leta efter eventuella skador och blockeringar. Denna metod kallas för TV-kontroll eller  film-inspektion och är en effektiv och pålitlig metod för att identifiera problem i avloppssystemet.

En annan metod är att använda en röntgenkamera för att få en mer detaljerad bild av avloppsledningen och dess tillstånd. Andra alternativ kan inkludera termografikameror eller ultraljudsteknik för att upptäcka problem i avloppssystemet.

VALF&OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.