Fuktfläck Helsingborg

Fuktfläck

Du kan tycka att det ’bara’ är en fuktfläck. Men, även en mindre fläck bör kontrolleras så att du kan vara säker på att fukt t ex inte trängt ner i bjälklaget och därmed kan skada ditt hus.
En fuktbesiktning ger dig klara besked om hur det står till. Och är något fel har du alla möjligheter att åtgärda tidigt, innan skadorna blivit omfattande.

Orsaker och åtgärder
Fuktigt trä ruttnar. Och med fukt och ruttnande trä följer mögel. Mögel och andra svampar (t ex blånadssvampar) bryter själva inte ner trä eller andra organiska material, men kan ofta öppna dörren för rötsvampar. Du får rötskador, dålig lukt och lever i ett hus som faktiskt innebär hälsorisker för dig och din familj. Påträngande dålig lukt och allergiska besvär är typiska för miljöer där möglet fått fäste.

Boven i dramat är ofta att dagens fastigheter är för täta och välisolerade, med för dålig ventilation. I den miljön kan mögelsvamparna få precis den tillgång till vatten, syre och näring som krävs för att de ska börja växa. Nya oprövade material och ny byggnadsteknik kan starta nedbrytningsprocessen och dessutom få den att utvecklas mycket snabbt.

Fukten är alltså farlig för din fastighet. På samma sätt som fukt orsakar mögel, rostar stål när det angrips av vatten och syre. Puts, betong och tegel vittrar sönder när vatten som trängt in i materialen fryser och utvidgas.

Vi kan hjälpa dig!
Fuktfläcken kan vara en tidig varning om att något betydligt värre än en fläck är på väg att få fäste i ditt hus. Men detta kan du alltså sätta stopp för, redan när du första gången upptäcker fuktfläcken.

Lösningen är en fuktbesiktning. Valfs specialister har kunnandet och verktygen för att utreda misstänkta fuktproblem, följa spåren och identifiera orsakerna till fuktfläcken. Du får snabbt besked om det finns fukt i byggkonstruktionen. Vi redovisar noga vad vi kommer fram till, skriftligt och muntligt på plats.

VALF&OPS logotyp

Kontakta oss för en offert

Fyll i formuläret så ger vi dig ett fast pris eller ett kostnadsförslag inom 24 timmar.

Det går självklart även bra att ringa under kontorstider:
010 – 330 24 00

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

VALF & OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.