Spolning av avlopp i Skåne – Boka OPS-tekniker

När avrinningen från avlopp, brunnar & tvätt försämras, behövs en avloppsspolning. Vi utför villaspolning, stamspolning och annan rörspolning med högtryck och hetvatten.

Spolande VALF och OPS-tekniker, spolning av avlopp

Spolning av avlopp
– Hur går det till?

Vi använder oss av beprövade och skonsamma metoder för avloppsrensning – vi tycker att en insats vid ett akut stopp i flödet inte ska behöva leda till dyra renoveringar.

Vi använder högtryck och spolar in hett vatten i ditt avlopp – vattenstrålen och värmen gör att beläggningar, avlagringar och smuts lossnar från rören och försvinner bort med vattenflödet.

Skadar man rören?

Vatten och avlopp hör ihop, men för att minimera risken för skador på rören anpassar vi våra metoder och vattentrycket efter rörens tillstånd och kapacitet.

Slangar för spolning av avlopp

Behöver jag vara orolig för spolning av avlopp i ett gammalt hus?

Med skonsamma metoder och rätt munstycken med kvalificerade rörmokare så som våra OPS-tekniker så minskar riskerna vid spolning av ditt avlopp.

Vid gamla avloppsrör så rekommenderar vi att boka in en rörinspektion med filmning som försäkring för att det inte finns några ytterligare problem och att rören är i gott skick.

Akut spolbil isometrisk illustration

Akut behov av spolning?

Stopp i duschen, köket, toaletten eller tvättstugan? Om du har ett akut stopp i avloppet, kontakta oss direkt. Vi hjälper dig med akut spolning av avloppet.

VALF&OPS Spolning av avlopp med högsta betyg

Hur mycket kostar det att spola avloppet?

Gäller det en villa eller lägenhet? Hur många rör kan det handla om? Vad är åldern på huset och stammarna? Det kan vara svårt att få ett fast pris på rak arm – använd chatten, fyll i formuläret eller ring för att få ett pris på spolning av ditt avlopp.

VALF&OPS Skonsamt även för plånboken

Självklart måste priset vara beroende på arbetets storlek och förutsättningar – det finns många olika faktorer som spelar in.

Enklare spolning av avlopp i Skåne kan vi dock ge ett fastpris på 895:- efter ROT-avdrag, detta gäller högtrycksspolning och spolning med hetvatten vid exempelvis köksstopp och stopp i golvbrunnen.

Prata med en expert: Ring oss på 010 – 330 24 00 för priser och rådgivning.

Fotografi av en spolbil som används för spolning av avlopp. Behövs en Spolbil för att spola avloppet? Priset för spolning kan variera beroende på arbetes storlek.
Flera hus som är sammankopplade genom sitt avlopp - illustration angående spolning av avlopp för ägare av ledningsnät

Underhållsspolning av avlopp med rätt intervall

Förläng livslängden i befintliga avloppssystem. Att med rätt intervall utföra underhållsspolningar av ledningsnätet minimerar risken för akuta stopp och översvämningar, med stora kostnader och sekundärskador som följd.

Vi arbetar ständigt förebyggande och konsulterar gärna angående rätt intervall på underhållsspolning till bostadsrättsföreningar, villaägare och ägare av ledningsnät.

En OPS-tekniker som är specialist på fräsning, rotskärning och filmning inspekterar ett avlopp under ett spolbils-arbete

Mångsidiga specialister med expertis inom rensning av avloppssystem

Vi utför också specialarbeten som till exempel rotskärning och fräsning av ledningar. Från en avloppsspolning kan vi ta det vidare till en filmning för att konstatera fel och komma med ett åtgärdsförslag.

Spolning av stammar bör genomföras regelbundet. Vi sätter en plan som minskar risken för vattenskador och höga självrisker hos försäkringsbolagen.

VALF&OPS logotyp

Kontakta oss för en offert

Fyll i formuläret så ger vi dig ett fast pris eller ett kostnadsförslag inom 24 timmar.

Det går självklart även bra att ringa under kontorstider:
010 – 330 24 00

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vanliga frågor om Spolning av avlopp

Vad är de vanligaste orsakerna till att avloppet behöver spolas?

De vanligaste orsakerna till att avloppet behöver spolas är ansamling av fett, olja och matrester i köksavloppet, uppbyggnad av hår och tvålrester i badrummet och felaktigt användande av toaletten genom att spola ner material som bryts ner väldigt långsamt, till exempel våtservetter.

Andra faktorer som kan leda till behovet av avloppsspolservice är rörkorrosion, trädrotintrång och hög användning av avloppssystemet.