Spolning av avlopp
– Hur går det till?

Vi använder oss av beprövade och skonsamma metoder för avloppsrensning och tycker inte att en insats vid ett akut stopp i flödet ska behöva leda till dyra renoveringar.

Vi använder högtryck och spolar hett vatten i ditt avlopp – vattenstrålen och värmen gör att beläggningar, avlagringar och smuts lossnar från rören och försvinner bort med vattenflödet.

Finns det risk att rören tar skada?

– Visst hör vatten och avlopp ihop men det är viktigt att en spolning genomförs av en professionell tekniker. Vi minimerar risken för skador på dina rör genom att anpassa våra metoder och vattentrycket efter rörens skick och kapacitet.

Slangar för spolning av avlopp

Behöver jag vara orolig för spolning av avlopp i ett gammalt hus?

Med våra skonsamma metoder, rätt munstycken och kvalificerade rörmokare så som våra OPS-tekniker minimerar vi riskerna vid spolning av ditt avlopp.

Vid mycket gamla avloppsrör så kan det vara en god idé att boka in en rörinspektion med filmning som försäkring för att rören är i tillräckligt gott skick och att det inte finns några ytterligare problem.

Akut spolbil isometrisk illustration

Akut behov av spolning?

Stopp i duschen, köket, toaletten eller tvättstugan? Om du har ett akut stopp i avloppet, kontakta oss direkt. Vi hjälper dig med akut spolning av avloppet.

Hur mycket kostar det att spola avloppet?

Gäller det en villa eller lägenhet? Hur många rör kan det handla om? Vad är åldern på huset och stammarna? Det kan vara svårt att få ett fast pris på rak arm – använd chatten, fyll i formuläret eller ring för att få ett pris på spolning av ditt avlopp.

Skonsamt även för plånboken

Självklart måste priset vara beroende på arbetets storlek och förutsättningar – det finns många olika faktorer som spelar in.

Vid enklare spolning av avlopp i Skåne kan vi ge ett fastpris på 895:- efter ROT-avdrag, detta gäller högtrycksspolning och spolning med hetvatten vid exempelvis köksstopp och stopp i golvbrunnen.

Prata med en expert: Ring oss på 010 – 330 24 00 för priser och rådgivning.

Fotografi av en spolbil som används för spolning av avlopp. Behövs en Spolbil för att spola avloppet? Priset för spolning kan variera beroende på arbetes storlek.
Flera hus som är sammankopplade genom sitt avlopp - illustration angående spolning av avlopp för ägare av ledningsnät

Underhållsspolning av avlopp med rätt intervall

Förläng livslängden på befintliga avloppssystem, undvik höga kostnader och sekundärskador med en väl genomtänkt underhållsplan. Att med rätt intervall utföra underhållsspolningar av ledningsnätet minimerar vi risken för akuta stopp och översvämningar.

Spolning av stammar bör genomföras regelbundet. Vi sätter en plan som minskar risken för vattenskador och höga självrisker hos försäkringsbolagen.

Vi arbetar ständigt förebyggande och konsulterar gärna angående rätt intervall för underhållsspolning till bostadsrättsföreningar, villaägare och ägare av ledningsnät.

En OPS-tekniker som är specialist på fräsning, rotskärning och filmning inspekterar ett avlopp under ett spolbils-arbete

Mångsidiga specialister med expertis inom rensning av avloppssystem

Vi utför också specialarbeten som till exempel rotskärning och fräsning av ledningar.

Från en avloppsspolning kan vi ta det vidare till en filmning för att dokumentera eventuella problem och komma med åtgärdsförslag.

Vanliga frågor om Spolning av avlopp

Vilka är de vanligaste orsakerna till att avloppet behöver spolas?

De vanligaste orsakerna till att avloppet behöver spolas är ansamling av fett, olja och matrester i köksavloppet, uppbyggnad av hår och tvålrester i badrummet och felaktigt användande av toaletten genom att spola ner material som fastnar och inte bryts ner, till exempel våtservetter och tops.

Andra faktorer som kan leda till behov av avloppsspolservice är rörkorrosion, trädrotintrång och hög användning av avloppssystemet.

VALF&OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.