Råttbekämpning Skåne

Ta tag i problemet i tid

Att upptäcka att man har råttor i hemmet eller på företaget är ofta mycket påfrestande och otäckt. Framför allt kan råttor bära på sjukdomar. Utöver hälsoriskerna är råttorna kända för att orsaka bränder genom att tugga på elkablar. Råttor kan även gnaga igenom plast, trä och mjukt stål. Professionell råttbekämpning är det mest effektiva och snabbaste sättet att förhindra skador på din egendom och skydda mot sjukdomar.

Om du tror att du drabbats av råttor är det väldigt viktigt att agera direkt för att få kunskap om hur omfattande angreppet är. Kontakta oss så kan vi snabbt hjälpa dig att bli av med dessa skadedjur.

Tecken på råttor

Råttor skadar egendom, sprider sjukdomar, förorenar livsmedel och djurfoder. Om råttor har möjlighet, tar de sig gärna in i ditt hem eller företag och kan då ta med sig sjukdomsbärande parasiter som loppor, löss och fästningar. Att se en råtta med blotta ögat kan ibland vara knepigt, då råttor är som mest aktiva mellan skymning och gryning. Mer troligt att du hittar tecken på att du har råttor.

Identifiera tecken på råttor

  • Råttspillning – Hittas ofta på koncentrerade platser då råttor producerar upp till 40 spillningar per natt. Spillningen från en brun råtta är mörkbrun och har en avsmalnande form som påminner om ett stort riskorn.
  • Skarpljud – Råttor är duktiga klättrare, i synnerhet svartråttor. De tar sig enkelt upp till loftutrymmen och övre våningar i byggnader. Skrapljud nattetid kan därför tyda på att du drabbats av råttor. Till skillnad från svartråttor är brunråttor mindre skickliga klättrare. Det är därför mer troligt att höra deras gnagande och spring på exempelvis golvbrädor och trall.
  • Fotspår – Råttor lämnar fot- och svansmärken efter sig i damm. Lys med en ficklampa i låg vinkel för att se spåren från råttan. För att fastställa att råttorna är aktiva, strö fint mjöl eller liknande längs en liten sträcka av golvet nära fotspåren och kontrollera om det finns färska spår nästkommande dag.
  • Gnidmärken – Råttor har dålig syn och springer gärna längs väggar och golvlister. Fett och smuts från deras kroppar kan lämna fläckar och mörka märken på föremål de går mot gång efter gång.
  • Gångar – Brunråttor är kända för att gräva underjordiska gångar för skydd, matförvaring och för att bygga bo. Oftast finns dessa gånger intill fasta föremål eller byggnader (t ex trall, trädgårdsskjul, garage) men finns också i avskilda områden i grönområden.
VALF&OPS logotyp

Kontakta oss för en offert

Med hjälp av våra medlemsföretag kan vi erbjuda denna tjänst över HELA Sverige.

Fyll i formuläret så ger vi dig ett fast pris eller ett kostnadsförslag inom 24 timmar.

Det går självklart även bra att ringa under kontorstider:
010 – 330 24 00

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

VALF & OPS

Vatten, Avlopp, Läcksökning och Fukt – är ett bolag som startades för att ni som husägare behöver oss. Ni behöver någon som vet varför det uppstår ett läckage. Någon som förstår sig på ert hus alla olika byggnadsdelar. Någon som inte gissar sig fram.

Bolaget startades efter att vi så många gånger har varit ute hos olika kunder och uppmärksammat bristerna i allt från överlåtelsebesiktning till skadebesiktning. Där reparationer av en vattenskada var i full gång men själva läckaget fortfarande inte var åtgärdat. Där nya husägare blivit intalade att deras hus är i toppskick men inte en enda golvbrunn i huset har varit godkänd, eller så har de ett pågående läckage som enkelt kunde uppdagats vid en överlåtelsebesiktning.

Vi hjälper i dagsläget flertalet försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, byggfirmor och, så klart, även privatpersoner.