Vi förstår att det kan kännas överväldigande att få en hög offert för vad som kan tyckas vara en mindre skada. Vår metod innebär att vi lokaliserar och reparerar alla skadade områden utan att behöva riva hela badrummet. Detta sparar både tid och pengar, samtidigt som vi minimerar avfall och bevarar funktionella delar av ditt badrum. Denna metod anser vi vara framtiden för badrumsrenovering.

Att hitta och laga delar för att minimera rivandet är ett effektiv sätt att renovera på, och självklart går det att kombinera med nya faciliteter och ytor.

Den gemensamma nämnaren för alla våra renoveringar är att vi levererar mätbara, hållbara våtrum som försäkringsbolagen godkänner.

Att tänka på vid badrumsrenovering

Regler och byggstandarder

Regler och byggstandarder är avgörande att följa när man ska renovera badrum för att säkerställa säkerhet och kvalitet. Dessa riktlinjer omfattar vattentätning, ventilation, elinstallationer och avloppssystem. Genom att följa gällande byggnormer kan man undvika kostsamma misstag och framtida problem. Att anlita certifierade hantverkare som är insatta i de senaste regelverken är av hög vikt.

Alla våra anslutna medlemmar är kunniga och certifierade inom en eller flera av dessa branschnormer och branschregler.

Välj rätt material för ditt projekt

Att välja rätt material för badrumsrenovering är avgörande för både estetik och funktionalitet. Högkvalitativa material som keramiska plattor, natursten och vattentåliga färger säkerställer att badrummet ser fantastiskt ut och står emot dagligt slitage. Moderna kompositmaterial ger vattentät golvbeläggning badrum och erbjuder såväl stil som hållbarhet.

Erfarna hantverkare

Erfarna hantverkare är avgörande för att lyckas med att renovera badrum. Genom att anlita certifierade hantverkare och rörmokare undviker man dolda fel och säkerställer en hög standard på arbetet.

Våra anslutna medlemsföretag och yrkespersoner har den erfarenheten och expertis som krävs för att hantera komplexa installationer och följa byggstandarder.

Erfaren Hantverkare Jobbar med att renovera badrum, VALF&OPS, SlutaRiv

Renovera badrum steg för steg

Att renovera ett badrum utan att behöva riva hela utrymmet sparar tid, pengar och minska störningar i ditt hem.

Här är en generell guide för att renovera ditt badrum steg för steg:

  1. Planering och design
    Bestäm vilken stil och funktionalitet du vill ha i ditt nya badrum. Skapa en detaljerad plan och budget och ta sedan in offerter från olika leverantörer.
  2. Inspektion och förberedelse (Vår expertis)
    Kontrollera badrummet för eventuella fuktskador eller problem med VVS. Se till att alla ytor är rena och redo för renovering.
    Ta kontakt med oss så bokar vi en inspektion.
  3. Materialval
    Välj högkvalitativa material som är hållbara och fuktbeständiga, såsom kakel, färg och inredning.
  4. Ytbehandling
    Använd specialiserade produkter för att förnya ytor utan att riva ut gamla material. Detta kan inkludera fogning, målning av kakel eller applicering av nya ytskikt över befintliga.
  5. Installation av nya armaturer och inredning
    Installera nya armaturer, såsom duschar, badkar, handfat och toaletter. Se till att dessa är ordentligt förseglade för att undvika läckor.
  6. Belysning och ventilation
    Uppgradera belysningen för bättre ljusflöde och installera ett effektivt ventilationssystem för att minska fukt.
  7. Slutinspektion och rengöring
    Inspektera det renoverade badrummet noggrant för att säkerställa att allt arbete är korrekt utfört. Rengör rummet noggrant innan användning.

Badrumsdesign

Modern design

Modern design kännetecknas av rena linjer, minimalistisk inredning och avancerad teknologi så som smarta duschar och golvvärme. Materialval som glas, stål och betong används ofta för att förstärka den moderna estetiken. Smarta lösningar och energieffektiva belysningssystem är uppgraderingar som ger en hållbar komfort.

Traditionell design

Traditionell design har ofta klassiska element som mönstrat kakel, fristående badkar och trädetaljer. Denna stil skapar ett tidlöst och varmt intryck. Mönstrat kakel kan användas för att skapa vackra golv och väggar, medan trädetaljer ger en naturlig och inbjudande känsla. Traditionella armaturer i mässing eller krom förstärker ofta den klassiska estetiken.

Badrumsinspiration

För att få inspiration till ditt badrum, titta i olika designmagasin, besök butiker och showrooms eller bara börja med att söka online. Genom att kombinera dina personliga preferenser med praktiska lösningar kan du skapa ett badrum som är unik, vackert och funktionellt.

Renovera utan att riva

Kostnadseffektivitet med delreparationer

När vi renoverar så behåller vi det som fortfarande håller och fungerar i badrummet och byter bara ut eller reparerar de delar som faktiskt behövs.

Varje renovering är unik, men våra metoder för att sluta riva fungerar oavsett om det handlar om blandare, handdukstork, tvättställ, golvbrunn eller toalett.

Processen blir snabbare och billigare än en totalrenovering. Genom att fokusera på delreparationer minskar vi vår tidsåtgång och våra materialkostnader och vi kan därför leverera ett billigare och mer hållbart resultat än konkurrensen och du kan snabbare komma tillbaka till din vardag med ett fungerande badrum.

Metod och process

Denna webbplats representerar tjänster från anslutna företag som är utbildade inom VALF&OPS-teknik. VALF&OPS är idag en del av Sluta Riv – Sveriges enda reparationskedja för bygg- & fastighetsbranschen.

Hitta, laga och rädda är grundläggande steg i vår process:

10 års garanti

Genom SlutaRivs tydliga branschregler med krav på mätbarhet vid delreparationer kan vi ge 10 års garanti på arbeten som projektleds genom branschorganisationen.

Samarbete och branschstandarder

Våra samarbeten säkerställer att alla reparationer uppfyller högsta standarder och att kunderna kan få stöd för kostnaderna.

Vi strävar efter att minimera onödiga rivningar i byggbranschen. Genom SlutaRiv akademin utbildar vi tekniker över hela landet i de bästa metoderna för att hantera vattenskador och utföra effektiva dellagningar. Vår vision är att genom proaktivt arbete förändra byggbranschen så att antalet vattenskador reduceras till noll.

Vanliga frågor angående renovera badrum

Vi är VALF&OPS,
ett byggföretag i framkant

Tack för att du är här hos oss på VALF&OPS, vi är ditt pålitliga byggföretag som också är en del av branschorganisationen SlutaRiv. Vi erbjuder avancerade och hållbara bygglösningar för både privatpersoner och företag. Våra certifierade medlemsföretag är experter inom renovering, reparation och underhåll, och använder de senaste teknikerna och materialen för att säkerställa högsta kvalitet och långsiktig hållbarhet.

Oavsett ditt projekt kan du lita på VALF&OPS för professionell service och garanterade resultat. Läs mer om våra Tjänster inom bygg.